dinsdag 19 september 2017

Wereldkampioen tijdrijden!

Annemiek is de nieuwe wereldkampioene tijdrijden! In Bergen (Noorwegen) heeft ze de rit tegen het uurwerk zaterdag in haar voordeel beslist en verwees ze landgenote Anna van der Breggen naar de tweede plaats. Na 21,1 kilometer bleek Annemiek twaalf seconden sneller te zijn. Het brons ging naar haar Australische ploeggenote Katrin Garfoot, die ook vorig jaar al derde werd. “Ik kan het nog niet geloven”, was Annemiek’s eerste reactie. “Wat ben ik hier blij mee!”

Met nog achttien rensters die na haar moesten finishen, was het spannend voor Annemiek, maar uiteindelijk kwam dus niemand aan haar tijd. “Dit seizoen ben ik mezelf echt nog weer aan het ontdekken en aan het kijken wat ik kan. Ik geloofde er nu ook echt in dat ik het hier af kon maken. Dit is fantastisch! Natuurlijk heb ik mijn ups en downs gehad. Dat maakt dit misschien nog wel extra speciaal.”

Waar Van der Breggen als tweede startte en vrijwel geen last had van regen, begon het tijdens de tijdrit van Annemiek toch te regenen. “Van die regen schrok ik wel een beetje en ik verloor ook wat seconden in de afdaling. Dat was mentaal wel lastig. Dan ben je in topvorm en dan zal je het misschien verliezen door het weer. Maar ik heb mijn focus kunnen houden, ben niet in paniek geraakt en wist het dus goed vol te houden. Bovenop de klim wist ik dat ik ongeveer dezelfde tijd had als Anna en daarna ook dat ik bij het volgende tussenpunt sneller was. Dat hielp zeker. Het is ontzettend speciaal om hier te winnen en de regenboogtrui aan te mogen trekken!”

‘Het is me gelukt!’
De wereldkampioenschappen zijn ook een echt doel voor Annemiek. “Na mijn overwinning op de Izoard ben ik me hier ook echt op gaan richten. Om hier op mijn beste niveau ooit aan de start te staan. Er valt nu echt wel wat van me af. Het is me gelukt en daar ben ik ontzettend blij mee! Het is fijn dat ik ook echt met plezier naar deze vorm toe heb kunnen werken.”

Samen vieren
Nadat ze de titel binnen had, viel Annemiek bij haar moeder Ria in de armen. “Het is ontzettend speciaal dat ik dit hier met haar kan vieren. Vorig jaar was het haar verjaardag toen ik in Rio viel. Ik ben erg trots en blij dat ik hier nu met haar deze wereldtitel kan vieren, met mijn vader in onze gedachten.”

Zaterdag komt Annemiek opnieuw in actie. Dan rijdt ze de wegwedstrijd. Die gaat om 13.30 uur van start en is live te zien bij onder meer de NOS, Sporza en Eurosport.

Foto: Sportfoto.nl

Gepost door: Aschwin Kruders op dinsdag 19 september 2017

14 reacties op “Wereldkampioen tijdrijden!”

  1. Paulien Sanders-Sliepenbeek (Roermond) schreef:

    Annemiek, wat een fantastische prestatie! Het is je van harte gegund. Wat een doorzettingsvermogen om weer terug te komen op zo’n hoog niveau na wat je vorig jaar hebt meegemaakt tijdens de Olympische Spelen van Rio. Nu nog wereldkampioen op de weg worden. Veel succes!

  2. Yserbyt Rudy schreef:

    Fantastisch,Dit heb je echt verdient,hopelijk zaterdag hetzelfde op de weg.proficiaat van een Belgische fan.

  3. Frans van Niekerk schreef:

    Wat een super prestatie! 🌈 De allermooiste koerstrui om je schouders, wow! Zaterdag zelfde oorbellen in dame! 🍀🍀
    Groet uit Wageningen 👍🏻👍🏻

  4. Peter en Judith Sonnemans schreef:

    Super Annemiek, wat laat je ons ook geweldig genieten van de beelden en foto’s na de race.
    Groetjes Judith&Peter

  5. Monique paulus schreef:

    Van harte 🎊gefeliciteerd met deze🎉 geweldige overwinning. Wereldkampioen🏅. Top👍. Geweldig🤗. We hebben van je genoten. Je bent een topper👍!

  6. Alexander Lutsow schreef:

    Congratulations Annemiek! So wonderful to see you follow a dream… And this dream comes true! It’s so special. Your rainbow jersey will add something special to “24 hour as professional”. Many Many hugs!

  7. Fieke Siemerink schreef:

    Van harte! Zo super! Voor ik ging slapen (klein tijdsverschilletje tussen Noorwegen en Australie….) in mijn gedachte je het allebeste gewenst en toen ik wakker werd had je ’t m geflikt! Hartelijke groeten, ook aan je moeder! Fieke. Ps Niels staat over twee weken hier op de stoep, dat wordt gezellig 🙂

  8. Fred Van Koot schreef:

    Nog maar enkele jaren geleden vertelde Annemiek haar collega’s bij Aequor dat ze er voor gekozen had haar baan op te geven en haar pijlen te richten op een profcarriere in het wielrennen. Wat een goede keus! Wereldkampioen tijdrijden, de beste van allemaal! Waaaauw, gefeliciteerd!

  9. olivier schreef:

    J’ai suivi la course, c’était superbe.
    Je savais que tu étais la meilleure.
    Bravo et merci. C’était très émouvant.
    Essaie de faire une bonne course samedi, ce sera plus dur mais pas impossible.

  10. Carsten schreef:

    Helaas de rit niet gezien, je finishte bij thuiskomst, maar er was wel een vuist toen ik op de radio hoorde dat je op het 3e punt 12 seconden sneller was.
    Maar wat een bijzonder geweldige prestatie, wereldkampioen: gefeliciteerd. Wow.
    Het is je zo gegund: alle energie die je erin gestopt hebt, wordt beloond met goud en een mooie regenboogtrui.
    Nu snel vieren en dan de focus op zaterdag, op naar een dubbele regenboog, maak de wedstrijd maar niet te laat hard.
    Nogmaals een dikke proficiat.

  11. Monique Bergman schreef:

    Fantastisch Annemiek! Ook hier tranen van blijdschap, fenomenaal! Geniet met volle teugen. En veel succes zaterdag! Groetjes Mark & Monique en kids

  12. Mark schreef:

    Van harte!!! Met zoveel passie, inzet, enthousiasme en vooral ook een eindeloze positiviteit wederom een prestatie om trots op te zijn. Hulde!!
    Namens iedereen van Hotel Wesseling en Grand café de Brink in Dwingeloo

  13. Klaas Swart schreef:

    Van harte gefeliciteerd met deze presentatie! Fantastisch zoals je de uitslag met je moeder deelt.

  14. Ineke (Wageningen) schreef:

    Fantastisch!! Het is je echt onwijs gegund! Super goed gedaan 😀 Lekker van genieten en ook nog heel veel succes met de wegwedstrijd zaterdag! Groetjes, Ineke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwste berichten

maandag 8 januari 2024

Fiets met me mee in het fantastisch mooie Colombia!

vrijdag 8 december 2023

Laatste zolderopruiming groot succes

© Annemiek van Vleuten